Lide det eller ej, du har en Score at bilægge (del 2)

I del 1, vi har dækket grundlæggende om kredit score – hvad er det og hvordan det beregnes. Det er tid til at løse de kritiske spørgsmål…

Hvad sker der hvis du nægtes kredit eller ikke får de vilkår du ønsker?

Lig kredit mulighed for loven kræver, at kreditgiveren give dig en meddelelse enten med de specifikke grunde til din ansøgning blev afvist, eller om, at du har ret til at lære grundene, hvis du spørger inden for 60 dage.

Bemærk: Ubestemt og vage grunde til afslag er ulovlig, så spørg fordringshaver at være specifik.

Hvis du blev afvist kredit, fordi du er alt for nær dig kredit grænser på dit kontokort, eller du har for mange konti, kreditkort, kan du genanvende efter betale ned din saldi eller lukke nogle konti. Credit scoring systemer overveje opdaterede oplysninger og ændre sig over tid.

Du kan også blive nægtet kredit på grund af oplysninger fra en kredit rapport. Hvis ja, kræver Fair Credit Reporting Act kreditgiveren give dig navn, adresse og telefon antallet af credit reporting agentur, der leverede oplysninger. Du bør kontakte agenturet til at finde ud af hvad din rapport indeholder.

Bemærk: Denne oplysninger er gratis hvis du beder om det inden for 60 dage efter at være skruet ned for kredit. Den kreditoplysningsbureau kan fortælle dig, hvad der er i deres betænkning, men kun kreditor kan fortælle dig, hvorfor din ansøgning blev afvist.

Hvis du har været nægtet kredit, eller ikke får satsen eller kredit betingelser ønskede, bede kreditor hvis et kredit pointsystem blev brugt. Sørg for at spørge, hvilke egenskaber eller faktorer blev brugt i dette system, og de bedste måder at forbedre du programmet.

Hvis du får kredit, bede kreditor om du får den bedste pris og vilkår tilgængelige, og hvis ikke, hvorfor. Hvis du ikke tilbydes den bedste pris tilgængelige på grund af unøjagtigheder i din kredit rapport, skal du sørge for at bestride de urigtige oplysninger i din kredit rapport.

Under ens kredit mulighed for Act, et kredit pointsystem kan ikke bruge visse karakteristika såsom: Race, køn, civilstand, National oprindelse eller Religion. Dog er kreditorer tilladt at bruge alder i korrekt udformet scoring systemer. Men enhver pointsystem, der omfatter alder skal give ligebehandling til ældre ansøgere.

Hvad kan jeg gøre for at forbedre min score?

Credit scoring modeller er komplekse og ofte varierer blandt kreditorerne, og af forskellige former for kredit. Hvis et element ændres, skifte din score. Men forbedring generelt afhænger af, hvordan denne faktor vedrører andre faktorer af modellen.

Bemærk: Kun kreditor kan forklare hvad kan forbedre din score under den særlige model anvendes til at evaluere din kreditansøgning.

Ikke desto mindre vurdere scoring modeller generelt følgende typer af oplysninger i din kredit rapport:

Har du betalt dine regninger til tiden? Betaling historie er en væsentlig faktor. Det er sandsynligt, at din score vil blive påvirket negativt, hvis du har betalt regninger sent, havde en konto nævnte samlinger, eller erklæret konkurs, hvis denne historie afspejles på din kredit rapport.

Hvad er din udestående gæld? Mange scoring modeller vurdere mængden af gæld du har i forhold til dit kreditgrænser. Hvis det beløb, du skylder er tæt på dit kreditmaksimum, der er tilbøjelige til at have en negativ effekt på din score.

Hvor lang er din kredithistorie? Generelt, Overvej modeller længden af din kredit track record. En utilstrækkelig kredithistorie kan have en effekt på din score, men der kan blive opvejet af andre faktorer, såsom rettidig betaling og lav saldi.

Har du ansøgt om ny kredit for nylig? Mange scoring modeller ser på undersøgelser”på din kredit rapport når du ansøger om kredit. Hvis du har ansøgt om for mange nye konti for nylig, der kan indvirke negativt på din score. Dog, ikke alle forespørgsler, der tælles. Undersøgelser af kreditorer, der overvågning af din konto eller kigge på kredit rapporter at gøre “prescreened” kredit tilbud ikke tælles.

Hvor mange og hvilken type af kreditkonti har du? Selv om det er generelt gode til at have etableret kreditkonti, kan for mange kreditkortkonti have en negativ effekt på din score. Derudover overveje mange modeller, hvilken type af kredit konti du har. Eksempelvis under nogle scoring modeller, kan lån form finansieringsselskaber negativt påvirker din kredit score.

Scoring modeller kan være baseret på mere end blot oplysninger i din kredit rapport. For eksempel, modellen kan overveje oplysninger fra din kreditansøgning: dit job eller besættelse, længden af beskæftigelsen, eller om du ejer et hjem.

Bottom Line: for at forbedre dig kredit score under de fleste modeller, koncentrere sig om at betale dine regninger til tiden, betale ned udestående saldi og ikke tager på ny gæld. Det er sandsynligt at tage dig tid til at forbedre din score væsentligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.